Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 169 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 209 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 239 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 271 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 289 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 307 The Run | Fina prestationer vid säsongsavslutningen av The Run

Fina prestationer vid säsongsavslutningen av The RunUnder tisdagskvällen genomfördes årets säsongsavslutning av The Run. Precis som vid förra veckans lopp i Falun tycks The Run verkligen ha fått fotfäste och verkar vara ett uppskattat besök i utkanten av Örebro, då startfältet även här hade tredubblats till i år. Likheterna var stora på flera håll då det även i Örebro bjöds på många fina prestationer och en härlig blandning av löpare i alla åldrar som gav sig ut i den speciella terrängen runt Kvarntorpshögen.

Banan hade i år ändrats om något, för att passa årets nyhet – 5 km-klassen bättre, men det bjöds även i år på samma fina blandning av böljande terrängspår med inslag av kortare passager på mindre spår och stigar och en del tuffa backar att besegra för alla deltagare som kom till start i det fina vädret. Det fina vädret i samband med The Run är snart något vi börjar ta för givet, då det även i Örebro serverades en härlig kväll för såväl löpare som publik och det var många som stannade kvar på arenan och njöt av picknick-korgarna och utbudet från serveringen i Kumla Skidförenings regi. Den annorlunda miljön kring Kvarntorpshögen och Kumla Skidförenings nya fina stuga inbjuder till en närmast idealisk plats för ett motionslopp en härlig sensommarkväll.

Precis som i Falun fanns det många unga hemmalöpare långt fram i resultatlistorna. I herrar 10 km var Sebastian Agerhäll från arrangörsföreningen OK Tisaren allra snabbast, tätt följd av Per Karlsson från Svennevads IF. På tredje plats följde sedan Johan Ingjald från IF Start, som därmed passade på att putsa rejält på fjolårets sluttid och avancera två hack i resultatlistan. Kort därefter följde damsegrarinnan över 10 km – Mikaela Kemppi från Örebro AIK, som inte bara krossade fjolårets segrartid utan även bjöd herrlöparna på en rejäl fight. Närmast efter Mikaela sprang Rebecka Nylin och Sara Garpenlund in, vilket även för Saras del betydde ett klart avancemang i resultatlistan från ifjol.

Att förbättra sina tider från ifjol tycktes vara ett genomgående tema och det fanns många löpare som kom tillbaka i år med minst lika mycket energi för att ta sig runt Kvarntorpshögen. Herrar 5 km toppades också av en löpare som var välbekant med Kvarntorpshögens utmaningar. Emil Fallqvist som var snabbast för dagen tillhör även de som varit allra snabbast uppför Kvarntorpshögens trappa i den populära tävlingen ”Besegra Trappan”. Emil följdes närmast av Bengt Jansson IF Start och blott 11-årige Rasmus Lundwall. I damer 5 km var Anna Pettersson först att korsa mållinjen, före unga Vendela Fallqvist och Kirsi Aronsson.

Även denna kväll hördes idel lovord kring banläggaren Ivan Forsgrens utmanande och roliga bana och från arrangörsteamet hade man nog inte kunnat önska sig en bättre avslutning på årets The Run-turné. Vi vill passa på att tacka alla er deltagare som varit med oss under året och bidragit till den goda stämningen ute i spåret och för all positiv feedback. Vi hoppas att vi lyckats nå upp till vår ambition att bjuda på en härlig upplevelse och att ni alla ser fram emot nästa års upplaga lika mycket som vi.

Stort tack och på återseende 2014!

upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *