Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 169 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 209 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 239 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 271 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 289 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 307 The Run | Nästan full house när löparna i Falun bekände färg

Nästan full house när löparna i Falun bekände färgThe Run-turnén gjorde på onsdagen ett välkommet återbesök i Sveriges skidmecka Lugnet, alldeles i utkanten av Falun. Liksom vid fjolårets lopp i Falun var årets arena belägen vid OK Kåres fina klubbstuga, precis intill de välkända hopptornen i Falun. Än en gång bjöd vädrets makter upp till en fantastiskt fin kväll, vilket nästan börjar bli ett signum för The Run-loppen, då årets samtliga lopp har bjudit på en ljuvlig inramning för såväl löpare som publik.

Det var häftigt att se vilken respons The Run lyckats få i Falun redan, då årets deltagarantal var tredubbelt upp mot fjolårets premiärupplaga. Vi var spända på att få se löparna komma tillbaka och putsa sina tider från ifjol och kunde glatt notera att många löpare inte bara kom tillbaka bättre förberedda, de flesta hade även tagit med sig både vänner och kollegor till årets tävling. Precis som ifjol var det många både glada och trötta miner som passerade mållinjen efter väl genomförda lopp. Gemensamt för nästan samtliga var att man både uppskattade den härliga utmaning som de fina omgivningarna bjöd på samt även årets nyhet med picknick till samtliga lag.

Det var kul att se att The Run har blivit ett prestigefyllt lopp även för eliten, då många av områdets bästa konditionsidrottare stod på startlinjen i år. Vi var självklart nyfikna att se om fjolårets segrare i Herrar 10km, Daniel Olsson, skulle lyckas försvara sin seger, då en rad SM-medaljörer kom till start i år. Vi hade medaljörer från både längskids-, skidorienterings- och orienterings-SM med i startfältet. Föga förvånande höll sig många skidåkare, som torde vara välbekanta med området, långt fram i resultatlistan och starkast av dem alla på Herrar 10 km visade sig Lars Suther från IFK Mora vara. Lars avslutade med ett fantastiskt slutvarv och lyckades skaka av sig de fyra löpare som fanns med honom vid passeringen inne på arenan efter första varvet. Närmast följdes han av Hans Ahlberg, hemmalöparen Fredrik Mattsson samt Daniel Olsson från Falun-Borlänge SK. Falun-Borlänge SK fick istället nöja sig med seger i Herrar 5 km där Anton Enberg var snabbast före Jesper Arnesson och Akira Lenting. I damklassen 10 km fick vi också se Mora-seger genom Louise Bergfeldt före Ida Nilsson och Marie Rönnestrand. Damer 5 km vanns av unga hemmalöparen Jenny Eriksson följd av juniortjejerna Ida Palmberg och Johanna Andersson.

Det bjöds på väldigt många fina prestationer under kvällen och från arrangörsteamet så vill vi tacka alla deltagare för en härlig kämpainsats och alla glada miner under loppet, trots den tuffa utmaningen. Vi hoppas att The Run Falun blev precis så bra som ni hoppats och fungerat som ett härligt träningsmål under sommaren och att vi även nästa år får chansen att inspirera till en fin och härlig kväll tillsammans med familj, vänner och kollegor.

Länk till resultatlistan

Länk till bilder från loppet

upp