Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 169 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 209 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 239 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 271 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 289 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 307 The Run | Startskottet för The Run 2013

Startskottet för The Run 2013I strålande sol inleddes äntligen årets The Run. Liksom i fjol var Uppsala det första loppet på The Run-turnén och precis som då var det omgivningarna kring vackra Sunnerstaåsen som var platsen för start och mål. Vi såg en rad bekanta ansikten men glädjande nog även en hel del nya deltagare som ville ta chansen att få en fin tur i det fina spåret. Det var en trevlig syn att få se många både trötta och glada deltagare att efter väl genomförda lopp sätta sig och duka upp sina picknickkorgar under årets första försommarkväll. I de välfyllda korgarna fanns bland annat potatissallad, rostbiff, lax, ost och andra godsaker. Det nya inslaget med picknickkorgar till alla lag kändes som en uppskattad nyhet.

I startfältet noterades fjolårssegraren i herrklassen vid The Run Uppsala, Henrik Löfås från Upsala IF, samt damsegrarinnan från The Run Falun, Helene Söderlund från IFK Mora Friidrott. Båda fick gälla som favoriter i klassen 10 km, då de redan förra året visade prov på en imponerande nivå i respektive lopp. I årets andra nyhet, klassen 5 km, samlades ett nästan lika stort startfält som i 10 km-klassen. I denna klass kändes utgången något mer oviss med starka löpare från såväl Enhörna IF som Upsala LK och Orsa SK på startlinjen.

I 10 km-klassen gjorde varken Henrik eller Helene någon besviken. Båda två var tämligen ohotade segrare och löpte in i mål på lätta ben. I 5 km-klassen plockades segern hem av två nykomlingar i respektive klass. Segern i herrklassen togs hem av Jonas Örarbäck från Enhörna IF och i damklassen segrade Annika Liljeberg från Orsa Skidklubb. Segrarna i samtliga klasser premierades med ett par sprillans nya Saucony-skor och alla tvåor och treor fick fina gåvor från Campus 1477, som var med och sponsrade årets Uppsala-lopp tillsammans med Saucony och Vitamin Well.

Från arrangörssidan vill vi passa på att önska alla deltagare en riktigt trevlig träningssommar och hoppas att få se er även nästa år när vi kommer tillbaka till Uppsala och Sunnerstaåsen.

upp