Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 169 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 209 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 239 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 271 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 289 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 307 The Run | Härlig utmaning i fantastiskt försommarväder

Härlig utmaning i fantastiskt försommarväderTredje loppet i årets The Run bjöd på en fin inramning kring arenan vid vackra Nackareservatet. Bansträckningen fick justeras något p.g.a. allt regn dagarna före loppet och mätte cirka 9 km. Väl till start sprack dock himlen upp och det blev ett fantastiskt väder för såväl löpare som publik som samlats kring arenan.

Banan slingrade sig över motionsspår, mindre stigar, stenhällar och kuperad terräng genom naturreservatet närmast Hammarbybacken. De flesta löparna som kom till start i årets lopp var motionärer men det fanns också en hel del elitlöpare med i startfältet. Det var riktigt kul att se att samtliga startande korsade mållinjen och genomförde hela loppet, vilket tyder på en stark kampvilja och många goda insatser.

Loppet fick en trevlig internationell prägel då ettan i damklassen kom från Ungern och tvåan i herrklassen från Australien. Fanni Gyurko, som i Sverige representerar Enhörna IF, lyckades vinna damklassen före förra årets världsmästarinna i orientering Annika Billstam, Rånäs 4H.

Australiensaren Julian Dent flyttade till Stockholm och Hammarbyhöjden i fjol och tog chansen att delta i årets Stockholmstävling på sin nya hemmaplan. Kanske med hjälp av viss terrängkännedom lyckades han bemästra banan näst snabbast av samtliga deltagare. Dent blev slagen av den urstarke värmlänningen Hans Brolund, som i löparsammanhang även han representerar Södertäljeklubben Enhörna IF.

Företagsklassen vann Nordea före Vitamin Well. Nordea hade både flest deltagare och den lägsta snittiden bland företagen.

Avslutningvis en kommentar från en kvinnlig deltagare: ”Med mat och dryck efter loppet och en speaker som var lika fokuserad på elit som på motionärer gav det en trevlig inramning. Jag hoppas på fler upplagor.”

Vi vill passa på att tacka alla deltagare för årets härliga Stockholmstävling och för alla de glada och positiva omdömen vi fick kring arrangemanget. Väl mött igen nästa år!

upp