Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 169 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 209 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 239 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 271 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 289 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/13/138813/therun.nu/public_html/wp-content/themes/therun/framework/init.php on line 307 The Run | Premiären i Uppsala blev en succé

Premiären i Uppsala blev en succéI helgen var det äntligen dags för premiären av The Run. Loppet avgjordes vid Sunnerstaåsen i Uppsala. Lagom till starten tittade solen fram och löparna fick ett behagligt väder att springa i. Vid två tillfällen kämpade sig alla upp för den grönskande skidbacken, en del springandes, en del gåendes. Varvningen skedde inne i start- och målområdet, vilket gjorde det extra kul för publiken som kunde följa löparna hela fem gånger under loppet.

Startfältet bjöd på en härlig mix av löpare där både elit och motionärer var samlade och deltagare i alla åldrar var med och kämpade längs banan. Den yngsta deltagaren var blott 15 år och den äldsta löparen var 57 år. Det visar att The Run är en tävling för alla åldrar och för alla som gillar en härlig löparutmaning.

Segrarna i premiärupplagan av The Run blev Henrik Löfås och Kajsa Risby. Välmeriterade Henrik, som tidigare vunnit SM-guld i orientering och även tillhör landets främsta löpare, sprang runt på den mycket imponerande tiden 34:08. Lukas Peterson, som bland annat vann Lidingöloppets 15 km-klass i höstas, lyckades knipa andraplatsen endast en halvminut efter Henrik. Hela tretton löpare klarade sig under 40 min, starkt jobbat! I damklassen gjorde Kajsa Risby, från OK Kåre i Falun, en stark insats och sprang runt på 42:14, en halvminut före tvåan Helena Karlsson.

Vi vill tacka alla som gjorde premiären av The Run till en succé och vi hoppas att alla är lika nöjda som vi är.

Vi ses i Lidköping 2 juni!

upp